Gym med unikt koncept

Vårt gym hittar du centralt på Surbrunnsgatan i Vasastan/Östermalm.

Här kan du kan träna styrketräning med våra unika X-Force maskiner, en träningsmetod som utnyttjar en högre grad av negativ belastning och därigenom ger dig ett bättre resultat och sparar tid. 

 

Ett stenkast från Odengatan och Tekniska högskolan får du tillgång till fräscha lokaler och följande träningsutbud:

  • X-Force - Vi ger dig introduktion till 3-1-5-metoden med personlig instruktör
  • Cykel - Vår variant av spinning där du kan överföra träningsdata till din smarttelefon
  • Gruppträning Yoga, Dans, Pilates, Core, Tabata o cirkelpass.
  • Cardio på löpband, Crosstrainer, Cykel, Rodd
  • Fria vikter
  • Möjlighet till personlig tränare för att komma igång rätt och uppnå dina målsättningar

 

I vår spa-avdelning med bubbelbad och bastu kan du slappna av efter träningen och ta hand om dig själv lite extra.

X-Force - en mer effektiv träningsmetod

X-Force är en världsunik svensk uppfinning som nu finns i ett stort antal gym-anläggningar på hela fem kontinenter. Här använder vi specialutvecklade maskiner som ökar den negativa belastningen med 40%. Du tränar kortare pass men får ändå ut en större effekt och garanterat bättre resultat. Det räcker med ett styrketräningspass med X-Force en gång per vecka eller varannan vecka för att uppnå ett resultat som motsvarar traditionell styrketräning flera gånger per vecka. Ett pass med X-Force tar omkring en halvtimme.

 

För att förklara det kort går X-Force ut på att aktivera mer av den excentriska (negativa) muskelkraften, alltså att hålla emot när du för tillbaka vikterna vid övningar i en maskin. Du lyfter vikterna under tre sekunder, håller still i en sekund och för sedan tillbaka vikterna under fem sekunder. Maskinen ökar motståndet under de fem sekunder då du för tillbaka vikterna, vilket stimulerar dina muskelfiber på ett effektivt sätt. Excentrisk träning har även visat sig vara mer fördelaktig vid rehabilitering av skador.


Genom att bygga upp din kropp med starka och stabila muskler kommer den att börja bränna mer fett. Du går ner i vikt, får snyggare former och en bättre hållning, vilket är extra viktigt i dagens ofta stillasittande vardag.

Mer än bara styrketräning

Vårt gym i Vasastan bjuder givetvis på mer än bara styrketräning. Här har du tillgång till en mängd andra träningsformer såsom kontionsträning på löpband, roddmaskiner, cyklar och crosstrainers. Gruppträning såsom Yoga, Cykel, Konditionspass och olika Fyspass finns på schemat. Med Yoga bygger du upp styrka och smidighet inifrån och som komplement hittar du bättre balans och lugn i dig själv. I gymmet har vi givetvis även fria vikter för dig som vill variera din träning.

Relaxavdelning

Mjuka upp musklerna i bubbelpoolen och slappna i vår relaxavdelning och i bastun så kommer du att känna dig som ny. 

Slappna av efter träningen i vår lounge-miljö, ta en kaffe och en frukt. Där kan du även titta på TV, jobba, plugga och umgås efter träningen. 

 

Ring oss på 08-612 33 15 eller skicka e-post till negative@x-force.se för att boka en första provträning med PT (ord pris 250 kr) - utan kostnad. Välkommen!